Sladoled torta-kolac

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Kora:

    6 jaja
    8 kasika secera
    3 kasike brasna
    10 kasika mljevenih oraha
    pola praska za pecivo

Krema:

    250 gr. putera
    200 gr. secera
    4 zumanjka
    2 vanilin secera
    8 kasika mljevenih oraha
    4 bijelanjka
    6 kasika secera

Ukrasavanje:

    400 ml. vrhnja za slag
    4-5 kasika secera
    malo mljevenih oraha

Priprema:
Izmutite jaja i secer.
Dodajte brasno, orahe i prasak za pecivo pa izmjesajte kasikom nemojte mikserom.
Koru ispecite i potpuno ohladite.
Za vrijeme dok se kora pece i hladi puter omeksajte na sobnoj temperaturi.
Puter izmutite sa secerom i vanilin secerom.
Dodajte zumanjke pa nastavite sa mucenjem.
Operite zice od miksera pa izmutite snijeg od bjelanjaka sa 6 kasika secera.
Snijeg od bjelanjaka dodajte puteru.
Dodajte i orahe pa sve to imutite mikserom.
Kremu premazat preko potpuno hladne kore i ostavite u frizider.
Izmutite vrhnje za slag sa secerom pa premazite preko kreme.
Pospite sa malo mljevenih oraha i ostavite u frizider da se potpuno ohladi, a potom isjecite na kocke i posluzite.
Prijatno!

Izvor: tortekolaci.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More